Niciun weekend neasigurat!

Calendaristic vorbind, ne pregatim pentru ultimul weekend plin de vara, ceea ce pentru cei mai multi dintre noi inseamana prilejul perfect de a merge inca o data la mare, la munte sau, de ce nu, intr-o vacanta in strainatate. Cea de-a treia etapa a Campaniei Nationale “ASIGURA-TE!” isi propune sa nu va lase sa plecati fara a fi siguri ca aveti toate asigurarile necesare unei calatorii.

Fie ca va ganditi la asigurarea medicala de calatorie, la asigurarea auto sau la cea de locuinta care sa va protejeze bunurile cat sunteti plecati, despre toate gasiti detalii in GHIDUL ASIGURATULUI. Daca nu l-ati primit zilele trecute de la promoterii nostri din intersectii, aveti toate sansele sa il primiti pe 23 si pe 24 august in marile galerii comerciale din care va faceti cumparaturile.

Mic dictionar

Polita – documentul emis de catre compania de asigurare, prin care se certifica incheierea unui contract de asigurare.
Prima de asigurare – suma de bani pe care tu o platesti asiguratorului.
Excluderi – acele riscuri care nu sunt acoperite de catre asigurator. Atunci cand cumperi o polita, trebuie sa le citesti cu mare atentie.
Fransiza – partea din despagubire pe care o suporti tu; adica ceea ce nu despagubeste asiguratorul.
Suma asigurata – suma maxima pe care asiguratorul se angajeaza sa o plateasca la producerea riscului asigurat.

Sfaturi utile

Nu te grabi sa achizitionezi cea mai ieftina polita de pe piata! Important nu este cat platesti, ci produsul pe care il cumperi!
Inainte de a semna o polita de asigurare, citeste cu atentie textul contractului. In cazul in care nu intelegi anumite clauze, solicita informatii suplimentare.
Atentie la suma asigurata, la riscurile care nu sunt acoperite (la excluderi) si la fransiza.

Pentru sesizari si reclamatii privind asigurarile, contacteaza asiguratorul tau si apoi ASF – Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor, fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (www.asfromania.ro).