Comisar-sef de politie Lucian DINITA, Directorul Directiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.

Actiunile noastre, coroborate efortului general pentru sporirea sigurantei rutiere in Romania, desfasurat de institutiile cu atributii in acest domeniu, au generat reducerea consecutiva in ultimii 3 ani, a numarului si consecintelor accidentelor rutiere grave. In acest context, Directia Rutiera a avut in ultimii ani o stransa colaborare cu APPA, in realizarea programelor comune in domeniul educatiei rutiere a participantilor la trafic. Avand in vedere rezultatele bune obtinute in urma colaborarii, consideram necesara continuarea acestor activitati comune, care contribuie in mod direct la cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice.

Mic dictionar

Polita – documentul emis de catre compania de asigurare, prin care se certifica incheierea unui contract de asigurare.
Prima de asigurare – suma de bani pe care tu o platesti asiguratorului.
Excluderi – acele riscuri care nu sunt acoperite de catre asigurator. Atunci cand cumperi o polita, trebuie sa le citesti cu mare atentie.
Fransiza – partea din despagubire pe care o suporti tu; adica ceea ce nu despagubeste asiguratorul.
Suma asigurata – suma maxima pe care asiguratorul se angajeaza sa o plateasca la producerea riscului asigurat.

Sfaturi utile

Nu te grabi sa achizitionezi cea mai ieftina polita de pe piata! Important nu este cat platesti, ci produsul pe care il cumperi!
Inainte de a semna o polita de asigurare, citeste cu atentie textul contractului. In cazul in care nu intelegi anumite clauze, solicita informatii suplimentare.
Atentie la suma asigurata, la riscurile care nu sunt acoperite (la excluderi) si la fransiza.

Pentru sesizari si reclamatii privind asigurarile, contacteaza asiguratorul tau si apoi ASF – Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor, fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (www.asfromania.ro).