Colonel dr. ing. Stelian DUDUS, Inspector Sef, ISUMB

Avand in vedere faptul ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti doreste sa fie mereu alaturi de cetatenii capitalei in scopul informarii acestora cu privire la riscurile la care sunt expusi, am decis sa ne alaturam prezentului demers. Prin acest efort comun Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti urmareste informarea corecta a bucurestenilor cu privire la evolutia si consecintele situatiilor de urgenta care s-au produs sau se pot produce pe raza Municipiului Bucuresti.

Mic dictionar

Polita – documentul emis de catre compania de asigurare, prin care se certifica incheierea unui contract de asigurare.
Prima de asigurare – suma de bani pe care tu o platesti asiguratorului.
Excluderi – acele riscuri care nu sunt acoperite de catre asigurator. Atunci cand cumperi o polita, trebuie sa le citesti cu mare atentie.
Fransiza – partea din despagubire pe care o suporti tu; adica ceea ce nu despagubeste asiguratorul.
Suma asigurata – suma maxima pe care asiguratorul se angajeaza sa o plateasca la producerea riscului asigurat.

Sfaturi utile

Nu te grabi sa achizitionezi cea mai ieftina polita de pe piata! Important nu este cat platesti, ci produsul pe care il cumperi!
Inainte de a semna o polita de asigurare, citeste cu atentie textul contractului. In cazul in care nu intelegi anumite clauze, solicita informatii suplimentare.
Atentie la suma asigurata, la riscurile care nu sunt acoperite (la excluderi) si la fransiza.

Pentru sesizari si reclamatii privind asigurarile, contacteaza asiguratorul tau si apoi ASF – Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor, fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (www.asfromania.ro).