Cat de multe stiu romanii despre asigurari? Campania “ASIGURA-TE!” lanseaza o provocare si un concurs

Un test de cunostinte, o Masina a Timpului, 7 personaje uitate de istorie si 7 premii pentru cei gata sa intre in joc. In cadrul etapei a III-a a Campaniei Nationale “ASIGURA-TE!”, consumatorii pot afla cat de multe stiu despre asigurari participand la sondajul desfasurat pe platforma online asigura-te.org. Iar asiguratorii, agentii si brokerii vor afla ce cunostinte despre asigurari au clientii lor sau viitorii asigurati.

Intr-o cheie informala, sondajul le propune participantilor sa raspunda la 12 intrebari privind aspecte de baza ale celor mai importante tipuri de asigurari. La final, pe baza raspunsurilor, Masina Timpului AsiguraTE3-000 ii va trimite intr-o calatorie in timp, asociindu-i cu unul din cele 7 personaje.

Click aici pentru a accesa sondajul!

Sondajul se desfasoara pana pe 20 septembrie 2013, iar participantii pot castiga unul din cele 7 premii constand in 1 tricou personalizat si 1 pachet de ingrijire Dr. Organic cu miere de manuka oferit de PLAFAR, Partener al Campaniei.

Mic dictionar

Polita – documentul emis de catre compania de asigurare, prin care se certifica incheierea unui contract de asigurare.
Prima de asigurare – suma de bani pe care tu o platesti asiguratorului.
Excluderi – acele riscuri care nu sunt acoperite de catre asigurator. Atunci cand cumperi o polita, trebuie sa le citesti cu mare atentie.
Fransiza – partea din despagubire pe care o suporti tu; adica ceea ce nu despagubeste asiguratorul.
Suma asigurata – suma maxima pe care asiguratorul se angajeaza sa o plateasca la producerea riscului asigurat.

Sfaturi utile

Nu te grabi sa achizitionezi cea mai ieftina polita de pe piata! Important nu este cat platesti, ci produsul pe care il cumperi!
Inainte de a semna o polita de asigurare, citeste cu atentie textul contractului. In cazul in care nu intelegi anumite clauze, solicita informatii suplimentare.
Atentie la suma asigurata, la riscurile care nu sunt acoperite (la excluderi) si la fransiza.

Pentru sesizari si reclamatii privind asigurarile, contacteaza asiguratorul tau si apoi ASF – Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor, fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (www.asfromania.ro).