CASCO

Asigurarea facultativă CASCO

De ce am nevoie si de o polița facultativa CASCO? Am deja o asigurare RCA. Este foarte simplu: polița RCA acopera numai daunele pe care le provoci altora din vina ta. În schimb, o asigurare CASCO îți protejeaza masina, putand sa acopere:

 

  • avarii produse de accidente în trafi c, incendiu, explozie, fenomene naturale – inundații, trasnete, caderi accidentale de corpuri pe masina
  • furturi (furtul mașinii sau numai al unor părți componente)
  • daune rezultate în urma unei tentative de furt
  • alte riscuri

Cât te costă o poliţă CASCO?

Prețul pentru o asigurare CASCO se calculeaza ca procent din suma asigurata sau ca suma fi xa. Astfel sunt luați în calcul: locul de înmatriculare, numarul de km. parcursi anual, modul de utilizare a masinii, profi lul soferului, numarul de utilizatori ai vehiculului, vechimea masinii sau istoricul de daune.

Polița CASCO nu este un produs standard! Riscurile acoperite si excluderile difera de la un asigurator la altul. Cere informații detaliate, astfel încât sa fi i sigur ca asigurarea ta ofera acoperirea de care ai nevoie!

Mic dictionar

Polita – documentul emis de catre compania de asigurare, prin care se certifica incheierea unui contract de asigurare.
Prima de asigurare – suma de bani pe care tu o platesti asiguratorului.
Excluderi – acele riscuri care nu sunt acoperite de catre asigurator. Atunci cand cumperi o polita, trebuie sa le citesti cu mare atentie.
Fransiza – partea din despagubire pe care o suporti tu; adica ceea ce nu despagubeste asiguratorul.
Suma asigurata – suma maxima pe care asiguratorul se angajeaza sa o plateasca la producerea riscului asigurat.

Sfaturi utile

Nu te grabi sa achizitionezi cea mai ieftina polita de pe piata! Important nu este cat platesti, ci produsul pe care il cumperi!
Inainte de a semna o polita de asigurare, citeste cu atentie textul contractului. In cazul in care nu intelegi anumite clauze, solicita informatii suplimentare.
Atentie la suma asigurata, la riscurile care nu sunt acoperite (la excluderi) si la fransiza.

Pentru sesizari si reclamatii privind asigurarile, contacteaza asiguratorul tau si apoi ASF – Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor, fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (www.asfromania.ro).