Canicula sau nu, Ghidul Asiguratului ajunge astazi in intreaga tara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, pentru astazi si maine, o avertizare COD PORTOCALIU si una COD GALBEN de canicula pentru mai multe judete din tara. Recomandarile in aceasta situatie includ evitarea expunerii prelungite la soare intre orele 11 si 18. Pentru ca nevoia de asigurare nu tine cont de vreme, toti cei care vor tranzita astazi, dimineata si dupa-amiaza, principalele intersectii din Bucuresti si din 20 de orase din tara se vor intalni cu promoterii Campaniei Nationale “ASIGURA-TE!”.

Astfel, soferii si pietonii care traverseaza in cursul zilei de astazi puncte mari de trafic din Bucuresti (Piata Victoriei, Piata Unirii, Bd. Dorobanti, Stefan cel Mare, Piata Universitatii, Baba Novac, Barbu Vacarescu, Iancului, Bd. Iancu de Hunedoara, Piata Romana sau Mihai Bravu), dar si principalele intersectii din orasele mari ale tarii vor primi de la promoterii dedicati “GHIDUL ASIGURATULUI”, materialul informativ gratuit cu informatii despre asigurarile auto, de locuinta, de viata, de sanatate si de calatorie.

Mic dictionar

Polita – documentul emis de catre compania de asigurare, prin care se certifica incheierea unui contract de asigurare.
Prima de asigurare – suma de bani pe care tu o platesti asiguratorului.
Excluderi – acele riscuri care nu sunt acoperite de catre asigurator. Atunci cand cumperi o polita, trebuie sa le citesti cu mare atentie.
Fransiza – partea din despagubire pe care o suporti tu; adica ceea ce nu despagubeste asiguratorul.
Suma asigurata – suma maxima pe care asiguratorul se angajeaza sa o plateasca la producerea riscului asigurat.

Sfaturi utile

Nu te grabi sa achizitionezi cea mai ieftina polita de pe piata! Important nu este cat platesti, ci produsul pe care il cumperi!
Inainte de a semna o polita de asigurare, citeste cu atentie textul contractului. In cazul in care nu intelegi anumite clauze, solicita informatii suplimentare.
Atentie la suma asigurata, la riscurile care nu sunt acoperite (la excluderi) si la fransiza.

Pentru sesizari si reclamatii privind asigurarile, contacteaza asiguratorul tau si apoi ASF – Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor, fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (www.asfromania.ro).