Am asigurat noi subiecte de discutie pentru cafeaua de weekend

Ne bucuram in aceasta perioada de ultimele zile frumoase si calde de toamna. Si, pentru ca promoterii Campaniei “ASIGURA-TE!” v-au obisnuit sa va intalneasca si sa va ofere Ghidul Asiguratului atat in deplasarile spre serviciu, cat si in drumurile de weekend, zilele trecute au fost printre bucurestenii care si-au facut plimbarea de sfarsit de saptamana in Centrul Vechi al Capitalei.

Pentru ca asigurarile fac parte din viata noastra atat de mult incat pot constitui subiect de discutie chiar si la cafeaua de dupa-amiaza pe care o bei la terasa. Iar scopul Campaniei “ASIGURA-TE!” este tocmai acela de a aduce informatiile de asigurari cat mai aproape de cei care au nevoie de astfel de produse de protectie financiara.

Campania Nationala “ASIGURA-TE!” urmareste cresterea gradului de informare a romanilor cu privire la cele mai importante asigurari si, implicit, sublinierea necesitatii incheierii unor astfel de polite pentru protectia impotriva accidentelor neprevazute. Soferii trebuie sa aiba in vedere asigurarile RCA si CASCO, iar celor care calatoresc in strainatate li se recomanda o asigurare de calatorie. In absenta proprietarilor, bunurile din locuinte pot fi protejate financiar impotriva furturilor printr-o polita facultativa de locuinta, iar asigurarile de viata si de sanatate vizeaza protectia individuala.

Mic dictionar

Polita – documentul emis de catre compania de asigurare, prin care se certifica incheierea unui contract de asigurare.
Prima de asigurare – suma de bani pe care tu o platesti asiguratorului.
Excluderi – acele riscuri care nu sunt acoperite de catre asigurator. Atunci cand cumperi o polita, trebuie sa le citesti cu mare atentie.
Fransiza – partea din despagubire pe care o suporti tu; adica ceea ce nu despagubeste asiguratorul.
Suma asigurata – suma maxima pe care asiguratorul se angajeaza sa o plateasca la producerea riscului asigurat.

Sfaturi utile

Nu te grabi sa achizitionezi cea mai ieftina polita de pe piata! Important nu este cat platesti, ci produsul pe care il cumperi!
Inainte de a semna o polita de asigurare, citeste cu atentie textul contractului. In cazul in care nu intelegi anumite clauze, solicita informatii suplimentare.
Atentie la suma asigurata, la riscurile care nu sunt acoperite (la excluderi) si la fransiza.

Pentru sesizari si reclamatii privind asigurarile, contacteaza asiguratorul tau si apoi ASF – Autoritatea de Supraveghere a Asigurarilor, fosta Comisie de Supraveghere a Asigurarilor (www.asfromania.ro).